Välkommen

lllI mitt liv utanför att vara mamma till en flicka med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är jag också utbildad coach inom ICF. I min utbildning lärde jag mig att om jag vill hjälpa en klient att förändras, på djupet, så behöver jag förstå vad som händer under ytan.

Det är först när jag som coach kan förstå vad som är grunden till min klients bekymmer, problem, frågeställningar eller svårigheter som jag kan hjälpa klienten att hitta andra sätt att förhålla sig till sin specifika situation.

Att jobba med barn med t.ex. autism, Asperger och ADHD är inte samma sak, eftersom de själva inte ber om hjälpen, däremot behöver jag som vuxen använda mig av samma förhållningssätt. Det vi ser med blotta ögat är bara ett uttryck för något som händer under ytan hos barnet. Vi kan bara hjälpa barnet på djupet om vi klarar att laga läckan.

Lotten Grape heter jag och är mamma till en flicka med autism och ADHD och en pojke som än så länge lever i gränslandet utan diagnos. Han utreddes när han var drygt tre och man såg då de autistiska dragen. Men på grund av hans ålder och de uttryck det gav då satte man ingen diagnos.

Flickan man inte ser handlar inte specifikt om mina egna barn. Jag delar med mig av både egna och andras erfarenheter, kring hur det är att leva med en flicka man inte ser. Anpassningar, låsningar, oförståelse, utredningar, skola, förskola, ångest, depressioner mm.

Om Flickan man inte ser väcker tankar, funderingar eller frågor av något slag kontakta mig gärna på mejl info [at] lottengrape.se eller på telefon 0709-62 47 11. 

 

2 thoughts on “Välkommen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *